Prepustite decu nama

Roditelji često ne znaju i u nedoumici su kada je najbolji period da deca krenu sa prvim koracima na sneg. Kratak boravak na snegu sigurno će prijati i najmlađim uzrastima. Uzrast sa dve godine može se smatrati za prvi ozbiljniji kontakt na snegu i privikavanje mladog organizma na niske temperature. Animacija, pravljenje sneška, vožnja sankama, trcanje po snegu, stvara pozitivnu vezu između snega i deteta.

Na žičari maksimalna pažnja instruktora i pridržavanje najmlađih skijaša

Prvi skijaški koraci mogu početi sa tri godine. Tehnika koju vaši mališani mogu da nauče je hodanje na skijama, okretanje na skijama, penjanje sa skijama. Na blagim stazama u spustu pravo, održavanje ravnoteže, plužno zaustavljanje i plužno skretanje. U ovom uzrastu deca počinju brzo da uče. Ova faza razvoja od 3-4 godine je vrlo bitna jer je prisutan nagli razvoj motoričkih sposobnosti. Sa četiri godine uče se tehnike plužne vožnje, a posebno se vodi računa o stabilnosti jer njome dete jača sigurnost poverenje u sebe i ski instruktora. U prvim fazama postoje odredjene vežbe kako bi se dete prilagodilo novim stazama i situacijama.

Na stazama se mogu videti roditelji  koji pokušavaju da nauče svoju decu skijanjem. Roditeljima je puno teže nego instruktorima koji će vrlo brzo ostvariti autoritet kod dece. Deca svoje roditelje ne doživljavaju kao učitelje koncentracija i pažnja je veoma niska , a česte su svađe i gubljenje živaca. Jedna od bitnih karakteristika ski instruktora je strpljenje i metodičnost sa znanjem i sposobnošću prilagođavanja mogućnostima grupe i uslovima terena. Ipak skijanje je uživanje i odmor i trebalo bi ga provesti u pravoj atmosferi, stoga učenje i disciplinu prepustite nama.

 

Vaši mališani su bezbrižni  pod budnim okom instruktora

Dragi roditelji, prepustite decu nama !

 

Instruktori

 Saša Bencun

Saša Bencun rodjen je 1964 godine u Valjevu. Skijanjem se bavi od svoje sedme godine. Bivsi takmicar u slalomu i veleslalomu, Licencirani ski instruktor nivo II, MASI ski instruktor nivo III, UPS ski instruktor.

DSC00987

kaca IMG 20210203 222215

 

 Katarina Bencun

Katarina Bencun rodjena je 1986 godine u Valjevu. Skijanjem se bavi od svoje trece godine. Visestruki prvak Srbije u slalomu i veleslalomu. ISIA Instruktor, Demonstrator.

12721747 499926436853683 1074081983 n

 

 

 

Mapa Kopaonika

novamapa

 

gora

 

Ski saveti

 • SKI ŠKOLA +

                Prepustite decu nama Roditelji često ne znaju i u nedoumici su kada je Read More
 • OPREMA ZA SKIJANJE +

  Ski oprema je dosta skupa i stvara veliki problem na početku jer većina misli da sve treba kupiti odjednom. Uz Read More
 • NAJČEŠĆE GREŠKE +

  Skijanje je kompleksan i opasan sport. Puno ljudi se bavi rekreativnim skijanjem od 7-10 dana u jednoj  ski sezoni. U Read More
 • 1
 • 2
Fair

1°C

Kopaonik

Fair

Humidity: 65%

Wind: 3.22 km/h

 • 24 Mar 2016

  Mostly Clear 7°C -2°C

 • 25 Mar 2016

  Mostly Cloudy 9°C 2°C

zoja-logo

 

info Info.

Gondola Brzeće - Mali Karaman svečano je puštena u rad u petak, 12. februara u 12. časova. Ova gondola predstavlja najznačajniji turistički projekta u Srbiji i doprineće daljem razvoju Kopanika i Brzeća kao turističke destinacije. Gondola prati trasu nekadašnjih žičara Bela Reka 1 i Bela Reka 2, a izlazna stanica je produžena do platoa Mali Karaman. Kabina gondole može da preveze 10 putnika a prevoz od Brzeća do Malog Karmana traje oko12.5 minuta.

 

Ko je na mreži: 4 gostiju i nema prijavljenih članova

Visit www.fbetting.co.uk Review Betfair